۱۴۰۰/۵/۵    ۷:۵۴     بازدید:۵۶۸۶       کد مطلب:۹۳۰۴۳۶          ارسال این مطلب به دیگران

قرآن » اجتماعی ، تربیتی
  ،   ویژگی های غدیر در قرآن
ویژگی های غدیر در قرآن
 
الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ کَفَرُوا مِنْ دِينِکُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِينَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْکُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَکُمُ الإسْلامَ دِينًا
امروز کافران از (شکست) آیین شما نومید شدند، بنابراین از آنها نترسید و از من بترسید. امروز دین شما را برای شما کامل کردم و نعمت خود را بر شما تمام نمودم و دین اسلام را برای شما پسندیدم. (سوره مائده، آیه 3)
در این آیه چها ویژگی مهم برای این روز بیان شده است.
1- روز یاس کافران
2- روز کمال دین
3- روز اتمام نعمت الهی بر مردم
4- روزی که اسلام به عنوان دین و یک مذهب کامل مورد پسند خدا قرار گرفته است.
حال اگر وقایع روزهای تاریخ اسلام را بررسی کنیم، هیچ روز مهمی (غیر از روز غدیر) شامل این چهار صفت مهم مطرح در آیه نیست.
- اما یاس کفار، به خاطر آن بود که وقتی تهمت و جنگ و سوء قصد به جان پیامبر، نافرجام ماند،تنها امید آنها مرگ پیامبر بود. نصب علی بن ابی طالب (ع) به همه فهماند که با مرگ او دین او محو نمی شود،زیرا شخصی چون علی ابن ابی طالب(ع) جانشین پیامبر و رهبر امت اسلام خواهد بود.اینجا بود که همه کفار مایوس شدند.
- اما کمال دین، به خاطر آن است که اگر مقررات و قوانین کامل وضع شود، لکن برای امت و جامعه،رهبری معصوم و کامل تعیین نشود،مقررات ناقص می ماند.
- اما اتمام نعمت، به خاطر این است که قرآن بزرگترین نعمت را نعمت  رهبری و هدایت معرفی کرده است،اگر پیامبر اکرم (ص) از دنیا برود و مردم را بی سرپرست بگذارد، کاری کرده که یک چوپان نسبت به گله نمی کند.چگونه بدون تعیین رهبری الهی نعمت تمام می شود.
- اما رضایت خداوند ،برای آن است که هر گاه قانون کامل و مجری عادل به هم گره بخورد رضایت پروردگار حاصل می شود.
اگر هر یک از اکمال دین، اتمام نعمت،رضایت حق و یاس کفار به تنهایی در روزی اتفاق افتد کافی است که ان روز یوم الله باشد. تا چه رسد به روزی مثل غدیر، که همه این ویژگی ها را یکجا دارد. به همین دلیل در روایات اهل بیت عید غدیر، از بزرگترین اعیاد به شمار آمده است.
در آیه 109 سوره بقره، تمایل کفار نسبت به انحراف مسلمانان از راه خودشان مطرح شده است. خداوند فرمان داد:شما اغماض کنید تا امر الهی برسد. پس مسلمانان منتظر حکم قطعی بودند که کفار را مایوس سازد تا این که آیه "الیوم اکملت..." نازل شد.

منبع:دقایقی از قرآن؛محسن قرائتی ص42
 

 

انتهای پیام

ضمائم:
نظرات بازدیدکنندگان

نظر شما درباره این مطلب


امنیت اطلاعات و ارتباطات ناجی ممیزی امنیت Security Audits سنجش آسیب پذیری ها Vulnerability Assesment تست نفوذ Penetration Test امنیت منابع انسانی هک و نفوذ آموزش هک