۱۳۹۱/۳/۱۴    ۸:۳۲     بازدید:۲۴۶۲       کد مطلب:۹۱۲۰۲۷          ارسال این مطلب به دیگران

فرهنگی ، اعتقادی »
  ،   نکات تربیتی درقرآن
چند نکته تربيتى در قرآن
 
 1. اگر قصد راهنمايى و تربيت کسى را داريد، در قدم اول از گفتار نرم و با محبت بهره گيريد؛ حتى اگر مخاطب شما فرعون سرکش يا سران لجوج کفار جاهلى باشند؛(طه/44 و شعرا/215).
 2. الف) گفتار رفتار آدمى در هر زمان و مکان، در حافظه الهى محفوظ است ؛ مراقب باشيد؛(لقمان/16 و کهف/30).
 ب) نسبت به انسان‏هاى اطرافت، احساس مسئوليت کن و آنها را از کارهاى بد بازدار و به کارهاى خوب تشويق کن. اين لازمه استحکام يک پيکر است و بنى آدم اعضاى يکديگرند؛(لقمان/17).
 ج) در رفتارهاى اجتماعى دقت کن! مبادا با غرور رويت را از ديگران برگردانى يا مثل متبکران راه بروى ؛ مبادا تندرو و کندرو شوى ؛ ميانه روى، بهترين روش است ؛ مراقب باش صدايت را بر سر کسى بلند نکنى و خلاصه در يک کلام، آدم باش ؛(لقمان/18و19).
3. قرآن کريم به شدت با پيروى از جمع(خواهى نشوى رسوا، همرنگ جماعت شو) و حرکت به دنبال اکثريت، مخالف است. قرآن مى‏گويد: اگر بخواهى از اکثريت مردم فقط به اين خاطر که اکثريت هستند، پيروى کنى، بدون شک از راه خدا دور مى‏شوى ؛ هميشه با چشمان باز تصميم بگير؛(انعام/116 و اسراء/36).
4. هميشه بزرگ ترها، بهترين حرف را نمى‏زنند و هميشه حرف گوش کنى و اطاعت از بزرگان، انسان را به سعادت نمى‏رساند. اين پيام تربيتى قرآن است که حتى در اطاعت از بزرگان هم گوش و چشمت را باز کن که فردا فقط و فقط خودت پاسخ گوى اعمالت خواهى بود؛ نه بزرگ‏ترهايت؛(احزاب/67).
5. علم بهتر است يا ثروت؟ جواب آن را در آيه 247 بقره پيدا خواهيد کرد.
 6. امانت دارى يکى از ارزشمندترين ارزش‏هاى قرآنى است. حضرت موسى (ع) را به خاطر امانتدارى و قدرتش، در خانه حضرت شعيب پناه دادند؛(قصص/26) و حضرت يوسف را به خاطر امانتدارى وعلمش، بر خزانه مصر نشاندند؛(يوسف/55) و حتى رسول خدا(ص) که از سوى خداوند برگزيده شد، مشهور به امانتدارى و به محمد امين معروف بود.
7. اگر مى‏خواهيد مخاطبان به سوى شما جذب شوند، ابتدا به خودتان بپردازيد! روح خشک و سنگين و بى لطافت، هيچ گاه در امر تربيت موفق نمى‏شود. مهربانى، دلسوزى و رقت قلب را در خود بپروريد تا مردم بى آن که شما متوجه شويد، در اطراف شما جمع گردند؛(آل عمران/159).
8. آيا دوست داريد که دشمن خود را به يک دوست تبديل کنيد؟ به هر بدى که در حق شما کرد، با خوبى پاسخ گوييد. اين را قرآن تجويز مى‏کند؛ آيه 34 سوره فصلت را بخوانيد!

 

انتهای پیام

ضمائم:
نظرات بازدیدکنندگان

نظر شما درباره این مطلب


امنیت اطلاعات و ارتباطات ناجی ممیزی امنیت Security Audits سنجش آسیب پذیری ها Vulnerability Assesment تست نفوذ Penetration Test امنیت منابع انسانی هک و نفوذ آموزش هک