۱۳۹۵/۱۱/۱۵   2:1  بازدید:2847     احکام


احکام سجده و استفاده از طلا - ارث

 


- سجده و تیمم بر سیمان و موزاییک اشکال ندارد ولی احتیاط بر ترک تیمم بر آنهاست.
-سجده بر مهر سیاه و چرک شده اگر به مقداری باشد که حایل باشد سجده و نماز باطل است.
-بر خانمی که در حال سجده است و چادر یا شالش مانع پیشانی و مهر شده اگر متوجه حایل نبوده اعاده نماز واجب نیست ولی اگر متوجه بوده اعاده واجب است.
- اگر متوجه حایل شده باشد سهوا سر از مهر بردارد که حایل را کنار بزند و یا در یکی از سجده ها باشد نمازش صحیح است ولی اگر از روی آگاهی سر از مهر بردارد و یا در هر دو سجده این کار را بکند نمازش صحیح نیست.
-سجده بر سنگ مرمر و سنگ های مشاهد مشرفه اشکالی ندارد.
مسجد امام حسین علیه السلام




گزیده احکام. حضرت حجت الاسلام والمسلمین رضوانی
استفاده مردان از طلا چه سفید و چه زرد حتی برای یک لحظه مطلقا حرام است.
اگر مقدار طلای به کار رفته، آن قدر کم باشد که در عرف به آن طلا نگویند اشکال ندارد.
استفاده مردان از پلاتین بلامانع است.


 


 س 1831: آيا جايز است کسى وصيت کند که بعد از فوتش نصف مالش را براى مجالس ختم و سوگوارى او مصرف کنند، يا آنکه تعيين اين مقدار جايز نيست، زيرا اسلام براى اين موارد حد و حدود خاصى را معيّن کرده است؟ 
ج: وصيت به مال براى مصرف کردن در مراسم عزادارى و سوگوارى موصى اشکال ندارد و شرعاً حد خاصى هم ندارد، ولى وصيت ميّت فقط نسبت به ثلث مجموع ترکه نافذ است و در زائد بر ثلث متوقف بر اذن و اجازه ورثه است.
 
س 1832: آيا وصيت کردن واجب است به‌طورى که انسان با ترک آن مرتکب معصيت شود؟ 
ج: اگر وديعه‏ها و امانت‏هاى ديگران نزد او باشد و حق‏الناس يا حق‏اللّه تعالى بر عهده او باشد و در دوران حيات توانايى اداى آن را نداشته باشد، واجب است در مورد آنها وصيت کند و در غير اين صورت وصيت واجب نيست.
 
س 1833: مردى کمتر از ثلث اموالش را براى همسرش وصيّت کرده و پسر بزرگترش را وصىّ خود قرار داده است، ولى ساير ورثه به اين وصيّت اعتراض دارند، وصىّ دراين حالت چه وظيفه‌اى دارد؟
ج: اگر وصيّت به مقدار ثلث ترکه ياکمتر از آن باشد، اعتراض ورثه به آن وجهى ندارد بلکه بر آنان واجب است طبق وصيّت عمل کنند.                        
س 1840: پدرم ثلث زمين خود را براى ساخت مسجد وصيّت کرده است، ولى با توجه به وجود دو مسجد در مجاورت اين زمين و نياز مبرم به ساخت مدرسه، آيا جايز است به جاى مسجد، مدرسه در آن بسازيم؟
ج: تبديل وصيّت با ساخت مدرسه به جاى مسجد جايز نيست، ولى اگر قصدايجاد مسجد در همان زمين نبوده، فروش و مصرف پول آن براى ساخت مسجد در مکانى که نيازمند مسجد است مانعى ندارد.


 

انتهای پیام