۱۳۹۵/۷/۱۹   1:28  بازدید:3241     رویدادها


مسابقه محرم شماره 8

 



جهت ورود به مسابقه اینجا را کلیک کنید



حنظلة بن اسعد شبامی
از شهدای کربلاست و نامش در زیارت ناحیه مقدسه آمده است . کوفی است و شبام ، نام طایفه ای از همْدانیان است . حنظله از چهره های شیعی در کوفه و زبان آور ، شجاع و معلم قرآن بود. چون سیدالشهداء علیه السلام به کربلا رسید ، وی به آن حضرت پیوست . وی جزء شهدایی است که تا اواخر زنده بود و از جان حسین بن علی علیهما السلام در مقابل تیرها و نیزه های دشمن محافظت می کرد و گاهی هم با سخنانش به سپاه کوفه هشدار می داد و موعظه می کرد . روز عاشورا ، پس از شهادت جمعی از یاران ، از امام رخصت طلبید و به میدان رفت و جان خود را فدای راه خدا کرد .
 - عبدالرحمن بن عبدالله اَرْحَبی
از شهدای کربلاست . وی از جمله کسانی بود که دعوتنامه کوفیان را به حضور امام حسین علیه السلام رسانید و خود از همراهانِ مسلم بن عقیل در کوفه بود . مردی بود شجاع ، موجه و محترم و تابعی . در مکه همراه امام شد و به کربلا آمد . گفته اند که در حمله نخست به شهادت رسید. نام او در زیارت رجبیه و زیارت ناحیه مقدسه آمده است .
- سیف بن حارث بن سُریع جابری
- مالک بن عبد الله همدانی
از شهدای جوان کربلاست . نامش در زیارت ناحیه ، بصورت « شبیب بن حارث » آمده است . وی و پسر عمویش مالک بن عبدالله از کوفه آمده ، در کربلا به امام حسین علیه السلام پیوستند . روز عاشورا ، پس از شهادت حنظلة بن قیس ، هنگامی که دشمن به خیمه گاه امام حسین علیه السلام نزدیک شده بود، گریان خدمت امام آمدند و اذن میدان طلبیدند . سپس هر دو با هم به میدان رفته، جنگیدند تا شهید شدند . آن دو ، هم برادر مادری و هم پسر عمو بودند.
 
 - شبیب بن عبدالله ، مولی حرث
از شهدای کربلاست . وی از شجاعان کوفه بود که در کربلا همراه سیف و مالک ( پسران سریع ) به حسین علیه السلام پیوست و جزء شهدای حمله اول در روزعاشورا بود که پیش از ظهر شهید شد . شبیب از صحابه پیامبر خدا بود و همراه علی علیه السلام  نیز در جنگهای سه گانه اش شرکت داشت .
- هـهانی بن عُروه مرادی
از پیشگامان شهادت در نهضت حسینی بود که پیش از مسلم بن عقیل به شهادت رسید . « هانی ، از صحابه پیامبر بود و آن حضرت را دیده و با وی مصاحبت داشت . بزرگ قبیله « مراد » بود و در کوفه می زیست . در رکاب امیرالمؤ منین علیه السلام، نیز در سه جنگ جمل ، صفین و نهروان شرکت داشت. در حرکت انقلابی حجربن عدی بر ضد زیادبن ابیه ، از ارکان مهم به شمار می رفت . پس از آنکه « ابن زیاد» بعنوان والی جدید کوفه به این شهر آمد ، مسلم بن عقیل ، پس از آنکه هزاران نفر باوی بیعت کرده بودند ، خانه هانی را مقر پنهانی خویش قرار داد . چون برای والی روشن شد که در نهضت مسلم، هانی از زمینه سازان و چهره های موثراست، او را دستگیر، زندانی و شهید کرد.
هانی در کوفه ، موقعیت ویژه ای داشت . چندین هزار مرد مسلح و سلاح بردوش ، زیر فرمان داشت و از بزرگان و اشراف این شهر محسوب می شد. حتی ابن زیاد که والی بصره و کوفه بود، به وی احترام می گزاشت و در کوفه به عیادت هانی آمد. ولی چون هانی به مسلم بن عقیل پناه داده بود و حاضر نشد او را تسلیم ابن زیاد کند، مورد غضب قرار گرفت و توهین و شکنجه و سپس شهید شد . هانی را پس از دستگیری و گفتگوهای تندی که با ابن زیاد داشت ، دست بسته به بازار گوسفند فروشان برده و کشتند . قاتلش « رشید ترکی » ، غلام ابن زیاد بود . شهادت او روز ترویه ( هشتم ذیحجه سال 60 ) بود . درباره وی ، عبدالله بن زبیر اسدی اشعاری گفته که مطلع آن چنین است :
اِذا کنتِ لا تَدرینَ مَاالمَوتُ فَانظُری      اِلی هانی بِالسوقِ وَابْنِ عَقیلٍ.
هانی ، هنگام شهادت ، 83 و به قولی 90 سال داشت . روزی به شهادت رسید که امام حسین علیه السلام از مکه به طرف کوفه حرکت کرد . قبر او در کوفه پشت قبر مسلم بن عقیل و متصل به مسجد کوفه است و زیارتگاه اهل ولاست . در مفاتیح الجنان و کتب زیارت ، زیارتنامه ای برای آن شهید ذکر شده است
(سَلامُ اللهِ العَظیمِ وَ صَلَواتُهُ عَلَیک یا هانِیبْنَ عُروَةَ ... )
- جُنادة بن کعب انصاری
از شهدای کربلاست . نامش را جنادة بن حرث هم نوشته اند . از طایفه خزرج بود . از مکه همراه امام حسین علیه السلام  به کوفه آمده و در روز عاشورا در حمله اول به شهادت رسید . پسرش (عمربن جناده)


نیز در کربلا شهید شد. برخی او را به نام جدش «جنادة بن حارث» ذکر کرده اند .
برگرفته از : فرهنگ عاشورا- جواد محدثی  





انتهای پیام